Asus, in ton cu personalitatea mea

by Irina Bartolomeu

Laptopul meu de zi cu zi trebuie sa fie un partener de incredere. Pentru ca il voi folosi atat la serviciu, cat si in timpul liber, am ales din gama Asus K53 o configuratie puternica: ASUS K53SD-SX964D. Cel mai tare m-au incantat performantele sale. ASUS K53SD-SX964D poate inlocui cu succes unitatea desktop de pe birou. Am sa explic indata de ce.

DTP (Desktop Publishing)

Activitatea mea de zi cu zi la serviciu cere o putere de calcul superioara, deci un sistem care sa proceseze rapid si sa nu se blocheze. Lucrez foarte mult pe machetare si tehnoredactare de ziar, in conditii de stres si cu termene limita. Trebuie sa deschid in acelasi timp mai multe aplicatii si o droaie de pagini pe internet. Am nevoie ca tiff-urile prelucrate in Adobe Photoshop, de peste 100 mb fiecare, sa mi se importe rapid in QuarkXPress sau Adobe InDesign si orice noua modificare a fotografiilor si a textelor sa se actualizeze instantaneu. Plus zeci de extensii si sute de fonturi existente in QuarkXPress care ingreuneaza de obicei sistemul. Se stie ca si suita Adobe “haleste” multe resurse, din acest motiv trebuie ca laptopul sa nu fie limitat hardware. Plus cautarea intre sutele de mii de fotografii si texte din bazele de date. Procesorul Intel Core i3 prezent in configuratia modelului ASUS K53SD-SX964D, 4 GB memorie RAM (expandabila pana la 8 GB!), plus placa grafica dedicata NVIDIA GeForce 610M alcatuiesc o echipa formidabila, care ar face fata cu brio oricaror cerinte de genul asta. Ca sa nu mai zic cat de geniala poate fi tehnologia Palm Proof care previne miscarea cursorului pe ecran atunci cand atingi din greseala touchpad-ul cu podul palmei… Cei care lucreaza in Quark stiu ca e mai usor sa folosesti scurtaturile. Unele sunt alambicate de ti se incurca degetele pe tastatura, altele le faci din reflex (ex. Ctrl-Alt-Shift-Drag, Ctrl-Alt-Shift->, Ctrl-Alt-Shift-F etc). Inevitabil atingi touchpad-ul si strici ceva fara sa vrei. La fel de utila se dovedeste in Adobe Photoshop, la prelucrarea fotografiilor, mai ales in selectarea anumitor zone. De-aia repet ca tehnologia Palm Proof este geniala! Cred ca tot pentru DTP-isti a fost gandita si tastatura ergonomica Chiclet distinsa cu premiul IF Award: taste late si care nu retin praf. O alta tehnologie inovatoare pentru cele 10-12 ore de tastat incontinuu – IceCool – face ca experienta PC sa fie racoroasa si confortabila chiar si in timpul sesiunilor lungi de computing. Design-ul special al placii de baza cu laturi duble are componentele asezate in partea de jos si departe de utilizator. In combinatie cu heat-pipe-urile si ventilatoarele, palm rest-ul si suprafata de tastare raman reci.

Hard-ul de 1000 GB este mai mult decat binevenit pentru tona de texte si fotografii, filme si muzica. Autonomia, un alt aspect important de luat in calcul, beneficiaza de tehnologia Super Hybrid Engine, ceea ce inseamna 5-6 ore fara priza. Nici ca-mi doream mai mult. Conexiunile la retea WiFi N si Gigabit Ethernet sunt ideale pentru un transfer rapid al fisierelor, fie intre colegii de serviciu, fie la tipografie cand trebuie sa predau bunul de tipar.

Researching, blogging, programming, movie & music

In putinul timp liber ramas mai “mesteresc” cateva site-uri, drept pentru care apreciez din nou puterea de procesare a lui i3. Rulez local (in xampp) scripturile php inainte de a le urca pe server. Mai scriu (pe repede inainte) si pentru cateva bloguri. Sau prelucrez tona de fotografii facuta in week-end. Si, bineinteles, imi place sa vad un film bun si sa ma bucur de sunetul muzicii, sa-mi satisfaca orice “capriciu‘ audio de inalta definitie. Ideal pentru evenimentele offline la care particip si trebuie sa fac live-blogging… De aceea am ales ASUS K53SD-SX964D.

Sa nu uit sa mentionez si design-ul laptopului. Este elegant, stilat, materiale de calitate, palm-rest din aluminiu, iar culoarea maro este deosebita.

Singura nemultumire ar fi legata de rezolutia display-ului, 1366 x 768 pixeli, dar cred ca sunt eu prea carcotasa. Pot atasa un monitor suplimentar si am rezolvat problema (pe iesirea HDMI).

Despre performante si fiabilitate tocmai am vorbit. Urmeaza producatorul. Aleg Asus, pentru ca stie sa se adapteze pietei, stie sa faca laptopuri pentru orice buzunar. Pretul este un alt aspect important. Pretul este proportional cu performanta oferita. Daca e la promotie, cu atat mai bine pentru mine!

In concluzie, laptopul meu de zi cu zi poate fi un laptop Asus = un partener de incredere! De la magazinul Azerty. De ce de aici? Pentru ca aici gasesc cele mai bune preturi, pentru ca cei din spatele AZERTY sunt seriosi, prompti, gata oricand sa te ajute, sa-ti dea cele mai bune sfaturi de achizitionare, si, nu in cel din ultim rand, pentru ca produsele lor sunt fix in ton cu personalitatea mea!

 

Articol participant la etapa 6 SuperBlog 2012

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe