Albumul ”Alchimie”, mai mult decât un vis. Susține-l pe Marius Matache!

by Irina Bartolomeu

Pe Marius Matache îl cunoașteți cu siguranță. Dar ceea ce nu știți, poate, este faptul că Marius Matache sau Make, cum îi spun prietenii, luptă pentru visul său, acela de a-și lansa un nou album muzical – Alchimie.

Credeați că este ușor să-ți lansezi un album? Este suficient doar să cânți? Nici pe departe… Chiar Marius povestește, pe blogul lui, cât de greu i-a fost să lanseze primul album. Patru ani și 1000 de piedici, începând de la drepturile de autor pentru versurile alese, înregistrarea în studio, tirajul și până la evenimentul de lansare și distribuție.

Pentru a-și putea lansa cel de-al doilea album, ”Alchimie”, Marius a venit cu ideea unei campanii de crowdfunding cu finanțare flexibilă, contribuția minimă fiind de 5 euro. Ce mai înseamnă astăzi 5 euro? Adică 22,5 lei = un pachet de țigări și un pic, câteva sticle cu apă/bere/suc, o nimica toată pentru tine. Însă pentru el înseamnă foarte mult. Înseamnă să-și împlinească un vis. Poate chiar mai mult decât un vis. ”Chitara e lucrul de care îmi e dor atunci când plec undeva pentru câteva zile și este singurul obiect de care m-am atașat vreodată.” mi-a mărturisit Marius la un moment dat.

El spune că ”dincolo de miza personală, de a face un album mai bun ca primul, de a face un album care să placă oamenilor și prin care să câștig public nou, am „nebunia” de a demonstra că folkul poate mișca din nou mase, că poate fi mai mult decât un om și o chitară, că poate fi vizibil.

Până acum, Make a strâns 765 euro din cei 4000 euro necesari. Îl ajuți și tu să-și împlinească visul?

Mai multe detalii despre cum îl poți ajuta, găsești aici: http://alchimie.mariusmatache.ro/project/alchimie/

Și una dintre piesele pe care o ascult pe repeat:

 

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe