Și oamenii cu nevoi speciale vor și pot să muncească!

by Irina Bartolomeu

Cât mai înseamnă 5 lei astăzi? Prețul unei cafele? Crezi că ai putea renunța la o cafea pentru a ajuta oamenii cu nevoi speciale?

Spălătoria Ecologică “Fulg de Nea” este o unitate protejată dezvoltată în cadrul Organizației Suedeze pentru Ajutor Umanitar Individual, care funcționează în orașul Voluntari. Spălătoria oferă servicii ecologice de calitate, având angajate persoane din categorii vulnerabile – persoane cu dizabilități, femei abuzate, familii cu mai mult de 4 copii care au o situație financiară sensibilă. Prin înființarea acestei intreprinderi sociale, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual a creat 11 locuri de muncă destinate acestor categorii de persoane. Pentru a extinde activitatea spălătoriei și pentru a-i oferi posibilitatea de a deveni sustenabilă, au nevoie de un calandru – aparat special care calcă automat lenjeria de pat într-un mod profesional. În acest moment totul se calcă cu o mașină de călcat, timpul de execuție a unei lenjerii este de 20 de minute, fiind capabili să onoreze un număr mic de comenzi, ceea ce se vede în veniturile scazute. Un calandru calcă o lenjerie în mai puțin de 5 minute.

Cui donezi?

Izabela are sindrom Down, primul job din viata ei i l-a oferit spalatoria noastra! Tincuta este surdo-muta, in ciuda faptului ca ii este greu sa comunice, intelegerea colegilor cu care lucreaza o fac sa puna in munca ei multa determinare si rabdare. Acestia sunt o parte din oamenii din spalatoria noastra! Donati ca sa ii ajutam sa lucreze mai bine si mai usor, cu mai mult spor, pentru a ajuta spalatoria sa isi extinda activitatea, sa devina profitabila si astfel sa putem mentine /crea noi locuri de munca, pentru oameni ca ei! Donati ca sa putem cumpara acest calandru, aparat ce automatizeaza calcalrea lenjeriilor si astfel sa putem prelua mai multe comenzi si sa putem oferi locuri de munca sigure!

Echipa spălătoriei “Fulg de nea” are nevoie de susținerea ta pentru proiectul “Și oamenii cu nevoi speciale vor și pot să muncească!“. Donează 5 lei pentru a sprijini cumpărarea unui calandru. Până acum a strâns 660 de lei și are nevoie de 36.000 de lei.

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe