Oticon Opn, primul aparat auditiv din lume conectat la internet, a obținut două premii pentru Inovație la CES 2017

by Irina Bartolomeu

Oticon Opn, primul aparat auditiv din lume conectat la internet, a obținut două premii pentru Inovație la CES 2017. Primul premiu – Tehnologie pentru o lume mai bună (Tech for a Better World) – este acordat produselor care au capacitatea de a influența lumea într-un mod pozitiv. Al doilea premiu – Tehnologii portabile (Wearable Technologies) – acoperă piața dispozitivelor electronice portabile, care utilizează senzori pentru navigație, de culegere și transmitere date sau alte îmbunătățiri senzoriale.

Cele mai noi soluții BrainHearing ™ de la Oticon sunt dedicate persoanelor cu deficiențe de auz.

Oticon Opn se conectează la internet prin rețeaua  IFTTT (If This Then That). Aparatul auditiv se poate conecta la dispozitive inteligente și la smartphone-uri; de exemplu, la soneria de la intrare ceea ce înseamnă că persoana care îl poartă va ști când cineva va suna la ușă, se poate conecta la televizor și va anula alte zgomote, la detectorul de fum în caz de urgență, corpuri de iluminat sau alte dispozitive.

Însă cea mai importantă caracteristică a aparatului auditiv Oticon Opn este faptul că gestionează foarte bine mediile zgomotoase, cu mulți vorbitori și sunete de fundal – o problemă pe care multe dispozitive auditive avansate nu o pot rezolva. Un aparat auditiv inteligent știe să recunoască vocile și să le amplifice, iar sunetele de fundal să le diminueze. Oticon Opn dispune de un procesor puternic de sunet Velox, care modifică doar părțile semnalului pe care urechea nu le percepe bine, amplifică vocea scăzută și elimină zgomotul de fundal. Testele făcute de specialiști au arătat astfel că înţelegerea unei discuţii este îmbunătățită cu 30% în raport cu un aparat auditiv clasic, iar efortul creierului de a o înțelege se diminuează cu 20%. Prin Spațial Sound ™ LX, datele stereo sunt transmise cu viteză rapidă de la o ureche la alta, oferind utilizatorului informațiile spațiale exacte de care are nevoie pentru a localiza sunetele. În plus, aparatul auditiv poate fi adaptat în funcție de necesitățile persoanei cu deficiențe auditive.

Performanțele procesorului Velox:

  • 64 de canale de frecvență pentru un semnal mai mare
  • Analiza completă a mediului acustic de peste 100 de ori pe secundă pentru a distinge și intensifica sunetele
  • Capacitatea de a gestiona 1.200 milioane de operații pe secundă
  • Sistem de comunicare revoluționar TwinLink ™
  • 2,4 GHz pentru conectivitate avansată (doar pentru iPhone)

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Oticon.

Aparatele auditive Oticon se găsesc și în România, la Romsound.ro.

Vrei să afli ce mai scriu? Abonează-te la newsletter.

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe