Operatiile estetice

by Irina Bartolomeu

Niciun alt domeniu al medicinei nu a cunoscut asa un succes precum cel al chirurgiei estetice. Pentru ca astazi, atat femeile, cat si barbatii apeleaza la operatii estetice.  Fie ca este vorba despre marirea sanilor, a buzelor, fie liposuctii, corectarea unor defecte ori liftinguri faciale. Cunoastem atatea vedete care au apelat la chirurgia estetica si care au fost multumite de rezultate.

Conform unui studiu realizat de Societatea Internationala a Medicilor chirurgi plasticieni, SUA se afla pe primul loc in topul tarilor cu cele mai multe operatii estetice, urmata de Brazilia. Interesant este faptul ca si Romania se regaseste in top, pe locul 25. De fapt, in SUA, e la ordinea zilei ca americanii sa-si faca astfel de cadouri… Oare cum ar fi sa gasim si noi sub brad drept cadou un voucher  pentru vreo operatie estetica?

In ceea ce ma priveste, eu nu sunt nici pro, nici contra operatiilor estetice. Se stie ca o astfel de operatie poate aduce unei femei mai multa incredere, mai multa siguranta de sine. Frumusetea exterioara o va imbunatati automat si pe cea interioara. Un compliment de genul «Ce bine arati!» te va face sa radiezi de bucurie. Iar asta conteaza foarte mult pentru psihic. Chiar daca esti stresata, suparata, necajita, asta poate face minuni.

Ce este important si trebuie retinut, faptul ca mai toate aceste operatii estetice, odata facute, sunt ireversibile. Din acest motiv, trebuie sa te gandesti foarte bine daca chiar iti doresti acest lucru. Operatia estetica nu trebuie sa fie doar un moft. De asemenea, ideal este sa nu se transforme intr-o obsesie si sa se exagereze. Pentru ca, din dorinta de a masca un defect mai putin vizibil, se poate obtine taman reversul medaliei, adica o accentuare a acestuia. Sunt celebre cazurile in care persoane obsedate de marimea sanilor au apelat la n operatii, implanturi din ce in ce mai mari, transformandu-se in final in ridicol. Deci, iarasi nu-i bine.

Cert este ca operatiile estetice pot schimba in mod radical viata unei femei sau a unui barbat. In bine! Complexele dispar si toata lumea este fericita. Doar asta ne dorim cu totii, nu?

Voi ce parere aveti despre operatiile estetice?

You may also like

1 comment

Alex 20/10/2016 - 10:25

Foarte corect scris articolul. O data ce ai apelat la o operatie estetica, rezultatul obtinut este ireversibil. De aceea nu trebuiesc exagerari nici din partea pacientului, nici din partea chirurgului.

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe