Festivalul de film Zilele Minților Frumoase

by Irina Bartolomeu

In contextul zilei de 2 aprilie, dată ce marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Fundația Romanian Angel Appeal organizează în perioada 2-4 aprilie 2017, în parteneriat cu Centrul Ceh și ArCub, festivalul de film Zilele Minților Frumoase.

Ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, în cadrul evenimentului vor fi proiectate patru filme a căror tematică este reprezentată de viața și problemele pe care le înfruntă zilnic persoanele care suferă de autism și familiile acestora.

Acest festival cinematografic reprezintă un eveniment inedit, din punct de vedere socio-cultural, având ca scop awareness-ul asupra problemei persoanelor care suferă de autism. Participând la cele patru proiecții, publicul are ocazia să afle cât de copleșitoare poate părea lumea din jur pentru acestea.

Anul acesta, Zilele Minților Frumoase va prezenta publicului alte patru filme deosebite: Normal Autistic Film, 2016 (regizor Miroslav Janek), Autism in Love, 2015 (regizor Matt Fuller), Jack of Red Hearts, 2015 (regizor Janet Grillo) și The Story of Luke, 2012 (regizor Alonso Mayo).

Evenimentul va debuta pe 2 aprilie, ora 19:00, la Centrul Ceh cu proiecția documentarului Normal Autistic Film. O producție care a refuzat să privească autismul ca pe un diagnostic abordându-l ca pe un mod fascinant de a gandi a cărui descifrare necesită efort și inteligență.

În zilele de 3 și 4 aprilie, în sala mare de la ArCub Lipscani, vor rula celelate trei filme:
Autism in Love (Luni, 3 aprilie, ora 13:00) – prezintă povestea a patru adulți cu tulburări din spectrul autismului aflați în căutarea unor relații romantice.
Jack of the Red Hearts (Luni, 3 aprilie, ora 19:00) – producție americană axată pe problemele legate de autism, familie, excludere și includere socială.
The Story of Luke (Marți, 4 aprilie, ora 19:00) – povestea unui tânăr cu autism în căutarea unui job și a iubirii adevărate.

În paralel, la ArCub, va exista o expoziție foto care va cuprinde imagini și mesaje ale persoanelor cu autism, ale familiilor și apropiațiilor acestora.

Eveniment realizat cu suportul Centrului Ceh și al ArCub, susținut de Autism in Love, Sundial Pictures, Taskovski Films LTD, Fluid Film, 438 Film, The Institute, DGASMB, Dal Travel și Kaustik.

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe