Cate ceva despre perdele si draperii

by Irina Bartolomeu
 Indispensabile confortului, perdelele, vitrajele, voalurile si storurile protejeaza contra privirii din exterior, mascheaza caloriferele si cern lumina naturala. In plus, trebuie sa stiti ca atat perdeaua de copii FROPABOR, perdeaua simpla sau dubla, in functie de grosimea acestora, ajuta la izolarea termica si fonica. Pe langa aspectul fain ca decoratiuni interioare despre care am mai vorbit.
Cand lumina este mai intensa in interior decat in exterior, volajele si unele storuri dau, din afara, impresia unui spectacol de umbre chinezesti. Pentru a evita acest lucru, ar fi bine sa adaugati o draperie VANIACOR. Draperia poate fi desfasurata pe toata lungimea galeriei datorita amplorii create de pliuri si creturi. Trebuie sa retineti ca se va alege o galerie corespunzatoare greutatii draperiilor, plus suporturile si accesoriile potrivite.
Pasmanteria pentru perdele cuprinde o gama intreaga de articole grupate in cateva categorii: cordon care ridica draperia, snururile, ciucurii sau canafii, franjurii.
Cum alegem perdelele? Cum sa fie, lungi sau scurte? La usile cu geam draperiile si perdelele pot fi lungi pana la podea. La ferestrele clasice, ele pot fi lungi pana la podea sau scurte, pana la nivelul pervazului. Desi perdelele scurte se muleaza unui stil rustic.
De asemenea, perdelele pot fi folosite ca masca, la inchiderea unui dulap, vestiar sau nisa. Pot sa desparta niste spatii sau incaperi.
Tot in categoria decoratiunilor interioare intra si cuverturile. De exemplu, cuvertura de pat DOWENDY. Care are atat rol estetic, cat si de protejare a lenjeriei patului. Dar despre acestea, intr-un articol viitor. 🙂

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe