Revolutia din 1989 pe platforma Google Cultural Institute. Un parteneriat TVR & Google

by Irina Bartolomeu

TVR si Google au incheiat un parteneriat pentru lansarea globala a expozitiilor online despre Caderea Cortinei de Fier. Imagini din Arhiva TVR de la Revolutia din 1989 sunt incluse in expozitia Caderea Cortinei de Fier, de pe platforma Google Cultural Institute.

TVR acopera patru expozitii dintre cele 13 ale colectiei. Utilizatorii au la dispozitie peste 50 de materialevideo si text – insotite de fotografii din Arhiva TVR, care ilustreaza un eveniment major din istoria Romaniei: Revolutia din decembrie 1989.

Materialele selectate din Arhiva TVR sunt grupate in patru colectii: Timisoara, primul oras liber; Bucuresti, Orasul Victoriei; – Revolutia Romana transmisa in direct; Procesul si executia.

“Televiziunea Romana detine un exceptional tezaur de imagini in arhiva sa, in care se regasesc franturi din istorie. TVR este prima televiziune din lume care a transmis o revolutie in direct” a declarat Claudiu Saftoiu, Presedinte-Director General al TVR. “Parteneriatul cu Google ne ofera posibilitatea sa facem cunoscut acest continut si dincolo de granitele Romaniei. Totodata, prin proiectul virtual disponibil pe Google Cultural Institute, venim si in intampinarea noilor tendinte de consum video, tot mai raspandite, odata cu diversificarea platformelor de acces la continut” a adaugat Claudiu Saftoiu.

Steve Crossan, directorul Google Cultural Institute, a declarat ca “Aceste expozitii ilustreaza foarte clar importanta includerii arhivelor in mediul online. Fiecare prezinta o relatare diferita a unui moment important din istorie si ne reaminteste motivul pentru care evenimentele din trecut trebuie spuse mai departe, din mai multe puncte de vedere. Includerea materialelor istorice pe Internet poate nu doar sa atraga un public nou si global, ci si sa pastreze aceste perspective pentru generatiile viitoare.”

Inregistrarile video despre Revolutia din 1989 pot fi vizionate si pe www.tvrplus.ro

“Atunci cand am plecat la drum cu acest proiect, aveam la dispozitie Arhiva TVR cu sute de ore de inregistrari video din timpul Revolutiei, rafturi de carti, analize si interpretari si dorinta de a fi parte a unui astfel de demers international de promovare a istoriei si culturii umanitatii. A rezultat un produs multimedia format din 4 capitole” a spus Dorian Stoica, manager de proiecte online la TVR.

Echipa de lucru:

Editori TVR+: Alina Conteanu, George Gurescu, Lina Vdovii, Monica Paula Coman, Silviu Panaite

Specialisti Arhiva TVR: Mihai Ciobanu, Irina Bartolomeu, Carmen Draghici

Manager proiecte online TVR: Dorian Stoica

Imagine de la Conferinta de presa: Bogdana Butnar, Industry Manager Google Romania; Claudiu Saftoiu, Presedinte-Director General TVR; Dorian Stoica, Manager de proiecte online TVR; Dan Bulucea, Country Manager Google Romania

(Foto: Aurel Baboi)

 

 

You may also like

3 comments

Dana 09/11/2012 - 02:20

Ma bucur ca s-a intamplat parteneriatul asta 🙂 Dorian a pus mult suflet in tvrplus.

Reply
irina bartolomeu 09/11/2012 - 09:23

Toti cei care au lucrat au pus suflet in toate proiectele 🙂

Reply
Bilant 2012 | Irina Bartolomeu 31/12/2012 - 01:58

[…] – Jobul. O mare reusita si o satisfactie imensa – colaborarea la proiectul Google Cultural Institute & TVR. […]

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe