Aplicatii mobile dedicate posesorilor de masini

by Irina Bartolomeu

Atunci cand au aparut, smartphone-urile erau considerate gadgeturi, iar astazi sunt o necesitate. Pentru ca puteti avea la indemana atatea aplicatii care va scot din impas zi de zi. Fie ca sunt pentru Android ori iOS.

De la retelele sociale, harti pentru navigatie, informatii despre trafic, mersul trenurilor, al metrourilor, pana la starea vremii, jocuri online si vizionare filme, exista cate o aplicatie pentru orice ai nevoie. Bineinteles, nici posesorii de automobile n-au fost uitati. Acestia se pot bucura de aplicatii din domeniul auto, de la stiri si pana la aplicatii dedicate care va pot ajuta sa va programati la service-uri, sa aflati costurile reviziilor, ofertele dealerilor de masini si multe altele.

Un studiu realizat in 2012, de cars.com & Nielsen, a aratat ce folosesc in mod curent si ce isi doresc utilizatorii si potentiali cumparatori de automobile de la aplicatiile mobile dedicate acestui domeniu:

In ceea ce priveste Romania, Brady Auto Center este primul dealer auto care a lansat o aplicatie de mobil – in iulie 2013. Aplicatia este bine construita, usor de navigat; ca design respecta culorile folosite si pe site.

Brady Auto Center1

Prin intermediul aplicatiei Brady Auto Center, aveti urmatoarele facilitati:

– puteti face rapid o programare la service (completand formularul). Pentru a face programarea, trebuie introduse cateva date de identificare ale masinii si utilizatorului. De asemenea, daca folositi sectiunea “Masinile mele”, in cazul unei programari pentru service, nu mai trebuie sa introduceti decat datele utilizatorului.

– puteti vedea toate modelele Skoda (cu descrieri complexe si fotografii)

– aveti acces la o baza intreaga de masini de ocazie;

– puteti face simulari de finantare credit sau leasing auto;

– daca va tenteaza drive test, puteti completa formularul si aici

– aveti acces rapid la retelele social media.

Aplicatia este disponibila pentru Android si iOS.

Dealerul auto Midocar, reprezentant al marcilor Volkswagen si Audi, si-a lansat aplicatia mobila in septembrie 2013. Ofera urmatoarele: lista de servicii complete plus formular de programare – tinichigerie, vopsitorie, ITP, tractare etc; formular inscriere la test drive; informatii despre modelele noi; serviciu notificare cu oferte si promotii; dictionarul martorilor din bord.

Mini Automobile Bavaria are, de asemenea, aplicatie mobila dedicata, dar cu mai putine facilitati: contactarea specialistilor de vanzari, transmiterea unei cereri de Buy Back pentru autoturismul actual, localizarea unui service MINI in tara si conectarea la retelele sociale.

Am cautat pe Google Play si alte marci de masini. Din pacate, nu am mai gasit aplicatii auto dedicate (utile). Sunt mai degraba aplicatii cu wallpapere, jocuri, aplicatii create de fani ori destinate altor tari (dupa cum se poate observa in imaginile de mai jos).

Numarul utilizatorilor de smartphone-uri si tablete este in crestere, iar aplicatiile mobile pot fi un bun instrument de promovare.  Nu mai vorbim acum despre cei care cumpara smartphone-uri pentru ca sunt la oferta, ci pentru ca tehnologia evolueaza, iar noi trebuie sa tinem pasul. Aplicatiile mobile pot fi utile sau pot fi pentru divertisment (ex. jocuri). Totul depinde de scopul/obiectivele companiei care doreste sa se promoveze…

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe