Proiecte-cheie finanțate prin fonduri europene

Colegiul Naţional Iulia Haşdeu, Bucureşti – Ca parte a unui program mai amplu de dezvoltare şi modernizare a sistemului de învăţământ din Sectorul 2, CN Iulia Haşdeu a beneficiat de un program finanţat prin FEDR ce a urmărit modernizarea, extinderea şi dotarea cu echipamente didactice şi de IT de ultimă generaţie. Elementul de noutate în modernizarea acestei unităţi de învăţământ îl reprezintă creearea singurului laborator multi-touch din regiunea Bucureşti-Ilfov.

Valoare proiect – 38,94 milioane de lei

Contribuţie din FEDR – 33,1 milioane de lei

sursa foto

Universitatea din Craiova – Un proiect implementat cu succes aduce cu sine noi oportunităţi de investiţii, astfel, în cadrul Universităţii din Craiova, Facultatea de Drept şi Facultatea de Mecanică au beneficiat în perioada 2008-2015 de două proiecte de reabilitare şi modernizare a clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea.

Valoare proiect – 45,57 milioane de lei

Contribuţie din FEDR – 30,11 milioane de lei

Municipiul Timişoara – Piaţa Leonardo da Vinci este unul dintre cele mai importante noduri rutiere ale municipiului Timişoara, din acest motiv infrastructura rutieră a fost extinsă şi modernizată, în cadrul proiectului fiind inclus şi Podul Michaelangelo; principalul pod rutier peste Vega.

Valoare proiect – 52,01 milioane de lei

Contributie din FEDR – 33,63 milioane de lei

Consiliul Judeţean Tulcea – Localitatea Niculiţel, deşi recunoscută datorită importanţei viticole atât la nivel naţional cât şi internaţional, nu beneficia de vizibilitate turistică deşi în jurul localităţii există monumente arheologice datate încă din perioada paleocreştină. Pentru a asigura o mai bună expunere turistică monumentelor din zonă, infrastructura rutieră a fost modernizată prin fondurile alocate în cadrul măsurii 2.1 – Dezvoltarea infrastructurii rurale.

Valoare proiect – 43,94 milioane de lei

Contributie din FEDR – 34,66 milioane de lei

Regia Autonomă de Transport Braşov – Mobilitatea urbană este una dintre problemele cu care se confruntă majoritatea oraşelor din România. La Braşov această problemă a fost ameliorată prin dezvoltarea a 5 terminale noi la capetele de linii ale mijloacelor de transport în comun. Realizarea terminalelor a avut în vedere nu doar mobilitatea populaţiei ci şi dezvoltarea economică a zonelor în care au fost amplasate, precum şi protecţia mediului.

Valoare proiect – 27,21 milioane de lei

Contribuţie din FEDR – 22,31 milioane de lei

Primaria Municipiului Brăila – Reţeta integrării sociale şi a dezvoltării cartierelor marginalizate este, urmărind exemplul Municipiului Brăila, dezvoltarea centrelor sociale multifuncţionale. Un astfel de proiect a fost implementat cu succes în cartierul Lacu Dulce, centrul oferind copiilor şi adulţilor din zonă asistenţă medicală primară, educaţie pentru igienă şi sănătate precum şi consiliere în găsirea unui loc de muncă.

Valoare proiect – 636.700 lei

Contribuţie din FEDR – 422.156 lei

Municipiul Cluj – Dezvoltarea ca centru academic şi economic a oraşului Cluj Napoca este strâns legată de dezvoltarea culturală. Reabilitarea Cazinoului şi a Parcului Central „Simon Bărnuţiu” au oferit posibilitatea municipalităţii de a realiza un număr impresionant de evenimente, acestea fiind un motor în creăterea numarului de turişti dar şi al economiei locale.

Valoare proiect – 40.05 milioane de lei

Contribuţie din FEDR – 24.36 milioane de lei

Cetatea Alba Carolina – Considerat unul dintre cele mai active municipii în derularea şi implementarea de proiecte din fonduri europene, Alba Iulia a fost distins cu numeroase premii care i-au confirmat acest statut. Cea mai importantă investiţie nu doar prin suma ci şi prin importanţa istorică a locaţiei o reprezintă Cetatea Alba Carolina, monument istoric ce adună sub zidurile sale istoria, arta şi cultura românească.

Valoare proiect – 191.95 milioane lei

Contribuţie din FEDR – 117.73 milioane de lei

 

Acest articol a fost citit de 5969 ori

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.