Olimpiadele altora

Ultima suta de metri pentru inscrierea la Olimpiadele Comunicarii! Pentru cine nu stie, sunt destinate, din pacate, doar studentilor sau masteranzilor care isi doresc o cariera in advertising, comunicare politica si relatii publice. N-as zice ca altii, pacat ca nu existau si pe vremea mea… As zice pacat ca nu sunt destinate unei mase mai largi de oameni, nu numai studentilor/masteranzilor, ci si oricui vrea o cariera in advertising, comunicare politica si relatii publice. O echipa poate fi formata si din prieteni care lucreaza in varii domenii, dar care ar putea fi pasionati de domeniile din concurs; nu numai din colegii de facultate. Imi amintesc ca “pe vremea mea”, cand a fost timpul sa dau la facultate, tineam cu dintii de jurnalism, iar taica’miu incerca sa ma convinga ca nu am nevoie de facultatea de jurnalism pentru a putea scrie. Ca baza mi-o pot forma din carti, iar restul este inspiratie. Asta ar fi si ideea centrala, sa existe o categorie  pentru oricine este interesat de domeniile din concurs, dar nu are studii/sau are studii terminate acu x ani. Bineinteles, cu exceptia celor care chiar lucreaza in domeniile respective. Poate vreau sa ma reorientez si mi-ar trebui o rampa de lansare!

Tot apropo de studii, la intalnirea de miercurea trecuta de la HotNews cu Manafu si Comanescu, cineva l-a intrebat pe Manafu de ce nu sunt si preturi mai de doamne ajuta la trainingurile organizate de el. Adevarat graise, si nu numai la cele organizate de el, ci toate cele din domeniile adiacente. Spre ex, cel despre publicitatea online organizat de marketeer.ro (aka Doru Panaitescu) care costa mai mult decat leafa mea pe o luna!  Se merge pe premisa  ca sunt destinate angajatilor din companiile de profil (si de regula plateste compania), dar s-a gandit vreunul ca poate si un muritor (a se citi platitor) de rand ar dori sa participe? Se intelege, desigur, ca lucrez (job principal) intr-un domeniu in care nu am nevoie de advertising, relatii publice, publicitate online si alte “pasarele” pe care le studiez in timpul liber si le folosesc in joburile secundare.

De ce promovez trainingurile lui Manafu? Pentru ca am avut ocazia sa particip la unul din evenimentele organizate de el si este singurul care le face cu cap. Nu neaparat ca event in sine, ci si ca tematica abordata, speakerii invitati samd. Pentru ca merita sa fie cunoscute.

Acest articol a fost citit de 1148 ori

Post Author: Irina Bartolomeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

CommentLuv badge