Tutorial: Ultimul update WordPress 4.9 și editarea fișierelor .php

by Irina Bartolomeu
0 comment

Ultimul update WordPress 4.9 vine cu o eroare: imposibilitatea de a mai edita fișierele .php ale themei sau ale pluginurilor.

“Unable to communicate back with site to check for fatal errors, so the PHP change was reverted. You will need to upload your PHP file change by some other means, such as by using SFTP.”

Cum se rezolvă?

Varianta 1. Această eroare poate fi și din cauza unui plugin care nu a fost testat cu ultima versiune WordPress. Soluția ar fi să dezinstalezi pluginul respectiv. Dar cum afli? Le poți verifica pe rând să vezi care a fost actualizat/testat și care nu. Sau instalezi Health Check plugin, îl activezi, click pe test without plugin, apoi test individual plugin. Simplu?

Varianta 2. Instalezi pluginul Theme Editor sau WP Editor. Astfel poți edita thema sau fișierele pluginurilor fără a te mai folosi de FTP ori cpanel. Suportă PHP, HTML, CSS și JavaScript.

screenshot theme editor

screenshot wp editor

Varianta 3 (mai puțin recomandată) ar fi înlocuirea a două fișiere: wp-admin/theme-editor.php și wp-admin/includes/file.php cu cele din versiunea anterioară a WordPress. Dacă alegi varianta aceasta, nu uita totuși să faci un backup înainte la fișiere și la baza de date; în caz că nu funcționează ceva să poți restaura.

You may also like

Leave a Comment