Eroare fatală la instalarea sau actualizarea Elementor

by Irina Bartolomeu
0 comment

Începând cu WordPress 5.2 există o funcționalitate nativă care detectează când un modul sau o temă cauzează o eroare fatală pe site-ul tău și îți trimite automat e-mail.

În acest caz, WordPress a sesizat o eroare la unul dintre modulele instalate: Elementor.

Detalii eroare
==============
A apărut o eroare de tipul E_ERROR pe linia 51 a fișierului …/wp-content/plugins/elementor/core/modules-manager.php.

Când apare o astfel de eroare, nu te mai poți loga în mod obișnuit pe site. Cum procedezi? Te loghezi in cpanel, prin ftp sau prin url în recovery mode – nameofyourwebsite/wp-login.php?action=entered_recovery_mode

Cea mai simplă rezolvare, recomandată și de dezvoltatorii Elementor: să dezinstalezi și să reinstalezi Elementor.

Dezvoltatorii Elementor spun că, dacă în eroare se menționează core, atunci ar putea fi vorba de o bază de date coruptă, iar în cazul în care folosești un plugin pentru optimizarea bazei de date, acesta trebuie dezactivat înainte de a instala/actualiza Elementor. Unele pluginuri și alte produse terțe pot corupe baza de date a site-ului și pot împiedica Elementor să funcționeze corect.

Dacă numele unui addon pentru Elementor apare în eroare, asta înseamnă că probabil acest plugin nu este actualizat. Dacă nu se rezolvă prin actualizarea addon-ului, ia legătura cu dezvoltatorii acestuia.

Este posibil ca Elementor să intre în conflict și cu thema ori pluginurile instalate. S-o luăm pe rând: dezactivezi thema curentă și o activezi pe cea standard cu care vine WordPress la instalare. Dacă nu mai apare eroarea, e clar, thema pe care o aveai nu interacționează bine cu Elementor, caz în care va trebui să iei legătura cu dezvoltatorii themei sau să alegi altă themă.

În al doilea caz, presupunând că thema a fost dezvoltată special pentru Elementor, atunci unul sau mai multe dintre pluginurile instalate intră în conflict. Va trebui să dezactivezi toate pluginurile, în afară de Elementor, apoi să le reactivezi pe rând până descoperi care este pluginul care nu interacționează bine cu Elementor.

You may also like

Leave a Comment