Teatrul Masca lansează OPEN CALL – Nemișcare urbană (Urban Stillness) pentru Festivalul Internațional de Statui Vivante 2017 ediția a VII-a

by Irina Bartolomeu

Teatrul Masca a anunţat, într-o postare pe pagina sa de facebook, că lansează OPEN CALL – Nemișcare urbană (Urban Stillness) pentru Festivalul Internațional de Statui Vivante 2017 ediția a VII-a.

Acesta este dedicat artiştilor emergenți în domeniul artelor spectacolului și face parte dintr-un program de susținere a tinerilor artiști prin oferirea unui cadru de realizare a proiectelor acestora. Încurajăm teatrul Outdoor, care deja și-a câștigat locul ca fenomen teatral în Occident, prea puțin dezvoltat însă în România și dorim familiarizarea publicului bucureștean cu acest tip de spectacole.
FISV a început în anul 2011 din convingerea că este momentul ca artiștii adevărați și mai ales actorii profesioniști să intervină, să-și adjudece „statuia vivantă” și să ofere publicului adevărate bijuterii stradale.
În cei 26 ani de la înființare Teatrul Masca și-a căpătat o reputație prestigioasă atât în țară, cât și în multele turnee peste hotare cu spectatcole de teatru non-verbale, statui vivante și spectacole stradale și este singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din România.
În cadrul acestei ediții vor fi 35 de statui vivante invitate din Austria, Olanda și China.

Participanți și onorariu:
Propunem open call-ul sub forma unui concurs de proiecte concepție regizorală/actoricească și scenografică. Echipa de proiect, formată din tineri artiști de până în 35 de ani, se va ocupa de realizarea spectacolului și a costumelor inclusiv. Teatrul Masca va pune la dispoziție mijloacele tehnice necesare în cadrul festivalului și consultanță artistică.
Teatrul Masca oferă onorariu/zi pentru fiecare artist care participă la spectacol similar artiștilor străini invitați (statuie vivantă/grup statuar vivant), fără diurnă și cazare.

Info reprezentații:
FISV 2017 Nemișcare urbană (Urban Stillness) va avea loc între 31 mai – 5 iunie.
Spectacolul pe care îl propuneți trebuie să aibă o durată de 40 de minute conform cutumelor internaționale ale statuilor vivante și va fi jucat de 4 ori pe zi cu pauză de 20 de minute între reprezentații.

Locații:
Cartier Ferentari, Herăstrău și Crângași.

Cum aplici:
Trimite-ne până pe 17 martie (inclusiv) o înregistrare cu spectacolul pe care l-ai pregătit.
Persoană de contact: Ilinca Urmuzache (ilinca.urmuzache@gmail.com) – Consultant artistic

Când primești răspunsul:
Te vom contacta pe 20 martie prin e-mail sau telefon pentru a-ți spune rezultatul.

 

You may also like

2 comments

Aurelia Teodorescu 27/03/2017 - 04:45

Vreau ️la teatru sa joc in piesa

Reply
Irina Bartolomeu 27/03/2017 - 10:26

Luati legatura cu cei de la Teatrul Masca. Aveti datele de contact aici: http://www.masca.ro/teatru/contact/

Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe