Off-Road prin România

Așa a fost escapada mea de 1 Decembrie. De fapt, au fost 4 zile în care ne-am plimbat doar pe coclauri, pe drumuri neumblate, nemarcate, trasee diferite, unele cu zăpadă, altele cu gheață ori noroaie, prin pădure, pe dealuri și prea puțin pe șosele asfaltate. Cu o gașcă de oameni iubitori de off-road, cu mașini pregătite pentru astfel de drumuri – Land Rover Club.

Aproape 10 ore zilnic de mers off-road, cu puține opriri – pentru fotografiat peisajele splendide de iarnă ori diverse obiective turistice la care nu ajungi atât de ușor. Desigur, am mers și pe jos, prin pădure, până la o cascadă din jud. Harghita sau prin Tinovul Fântâna Brazilor, din același județ, lângă Corund, un loc absolut fascinant: un relict din perioada glaciară, așezat fix deasupra unui lac apărut în platoul unui vulcan și situat la 1000 de metri altitudine; arealul se mai numește și taiga (chiar dacă răspândirea naturală este la mii de kilometri de România, în nordul Europei și al Asiei).

Probabil că ne-ar fi fost mai comod și mai liniștitor sau odihnitor să fi rămas acasă în acea minivacanță, să nu mai fim stresați de ceasul deșteptător cel de toate zilele, însă n-am rezistat propunerii făcute de prietenii noștri. Cum să rămânem acasă când putem vedea asemenea minunății prin România? Am văzut cerbi, căprioare, vulpi, șoimi, ulii, bufnițe – toate în mediul lor natural: pădurea. Rareori te poți bucura de asemenea priveliști. Adevărul este că, în ciuda unui program obositor la job, mereu alegem ca, în week-end-uri, în concediu și în oricare zile pe care le prindem libere, să plecăm de acasă, oriunde, fie prin România, fie prin altă țară. Dacă alegem un oraș european, preferăm city-break-ul și mersul pe jos; de exemplu, în Bruxelles, am făcut aproape 70 de km în 4 zile (aprox. 22 în prima zi), în Amsterdam, 15 km pe zi, pe jos. Noi suntem din fire mai activi. Pe de altă parte, nici cățeii noștri nu ne lasă să ne odihnim prea mult. Ei vor joacă, vor afară, vor să alerge, iar noi… după ei.

Cum rezistăm noi în astfel de zile și pe asemenea drumuri? Cu încălțăminte/îmbrăcăminte adecvată, apă pentru hidratare și… ceva cu proteine, de ronțăit. Fie că-i ciocolată, fie un snack, ceva nutritiv, delicios și sățios. De exemplu, unui astfel de stil de viață i se potrivește Campofrio Active Snack, o gustare rapidă și sațioasă, care îți dă energia necesară să continui datorită conținutului mare de proteine; ideală pentru cei ocupați și dinamici. În plus, nu are gluten, lactoză, coloranți, nici potențiator de aromă și puține calorii.

Trebuie să mai știi că, dacă achiziționezi produse Campofrio Active Snack până la finalul lunii ianuarie, te poți înscrie pe site-ul http://www.activesnack.ro/, pentru a câștiga premii săptămânale.

 

 

Acest articol a fost citit de 493 ori

Post Author: Irina Bartolomeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

CommentLuv badge