Cele mai frumoase 5 orașe europene de vizitat iarna

by Irina Bartolomeu

Desigur, iarna nu-i ca vara, dar și iarna are farmecul ei. Astăzi vă recomand cinci orașe europene pe care le puteți vizita iarna:

Budapesta (Ungaria)

Un loc pitoresc și romantic este Parcul Central Városligeti Műjégpálya, mai ales atunci când este acoperit de zăpadă, cu unul dintre cele mai mari patinoare din Europa, situat chiar în fața Castelului Vajdahunyad. Tot aici, în parc, găsiți Băile Termale Széchenyi – unul dintre cele mai mari și complexe centre de spa din Europa; temperatura apei pentru piscinele interioare variază de la 18 la 38 de grade Celsius, iar pentru cele exterioare, de la 27 la 38 de grade. Cazare în Budapesta.

Vajdahunyad Castle Winter Budapest – Leon de Nemea Photography

By User:Themightyquill wikipedia.org

Copenhaga (Danemarca)

Orașul lui Hans Christian Andersen. Ce puteți vedea în Copenhaga iarna? Palatul Amalienborg și schimbarea zilnică (la ora 12.00) a gărzii regale, strada Stroget, cea mai lungă stradă comercială, muzeul Guinness World Records și Mica Sirenă, un simbol al orașului. Cazare Copenhaga.

© VisitDenmark

© desktopnexus.com
© copenhagencyclechic.com
© VisitDenmark
© mnn.com

Veneția (Italia)

Un oraș absolut fenomenal în timpul Carnavalului (din 23 ianuarie până în 9 februarie) cu măștile sale fabuloase și costumele elaborate, cu străzile care se transformă în culoare, veselie, muzică, dans. În fiecare iarnă, de la începutul lui decembrie și până la sfârșitul Carnavalului, Campo San Polo se transformă într-un patinoar uriaș, având în centru o sculptură decorativă din gheață, iar pe margine, tarabe cu dulciuri și vin fiert. O plimbare cu gondola s-ar putea să nu sune prea bine când sunt temperaturi scăzute, însă, de fapt, este momentul cel mai romantic pentru o plimbare cu gondola iarna. Din decembrie și până în februarie, canalele sunt învăluite în ceață, pe alocuri iluminate, o scenă desprinsă, parcă, dintr-un film romantic. Veneția este un oraș misterios, multe dintre locurile cele mai frumoase fiind ascunse privitorilor. De exemplu, pentru a găsi suveniruri unice, trebuie să ”priviți” dincolo de magazinele turistice obișnuite pentru a descoperi artizanii care încă lucrează exclusiv manual, folosind tehnici tradiționale, care încorporează istoria unică a Veneției; cinci magazine secrete vând agende lucrate manual (Legatoria Piazzesi, Campielo de La Feltrina), cărți lucrate manual (Charta, Calle dei Fabbri, San Marco 831), dantelă (Christina Linassi, San Marco, Calle delle Ostreghe, 2434), mătase (Venezia Studium, San Marco  2428 Calle delle Ostreghe / San Marco 4753 Ponte del Lovo) și bijuterii (Boutique Scent, Dorsoduro 669 Campo San Vio /  San Marco 2090 Ponte San Moise). Cazare în Veneția.

© Bruno Rosso, Snow in Venice 1951

© Francois Le Diascorn https://francoislediascorn.com

Tallinn (Estonia)

Muzeul în aer liber ”Rocca Al Mare”, cu cele 72 de clădiri istorice reprezentative pentru arhitectura estonă ar fi o primă variantă pentru a vizita Tallinn iarna. Festivalul de Iarnă din Tallinn (Tallinn Winter Festival) se desfășoară aici în fiecare an și este dedicat iubitorilor de muzică clasică. Anul acesta, are loc în perioada 3-11 februarie. Și, dacă tot ajungeți aici, dați o fugă până la RMK Pahni Centre unde veți putea asculta megafoanele uriașe care redau sunetele pădurii. Cazare în Tallinn.

Praga (Cehia)

Se spune despre Praga că ar fi cel mai romantic oraș, numit adeseori ”inima Europei”. Puteți vizita aici Orașul Vechi și Piața, Orașul Nou și Piața Wenceslas, dar și Podul Carol. Un simbol aparte al orașului este Ceasul astronomic, care datează din anul 1410. Legenda spune că acest ceas ar fi fost construit de Nicolae de Kadau și renovat în jurul anului 1490 de meșterul Hanus de la Rose (Jan Ruze). Aceeași legendă afirmă că ulterior i s-ar fi scos ochii ceasornicarului Hanus pentru a-l împiedica să mai realizeze vreo capodoperă asemănătoare în vreun alt oraș din Europa. Ceasul astronomic din Praga este decorat, în partea sa superioară, cu patru figuri alegorice, care reprezintă Vanitatea, ținând în mână o oglindă, Zgârcenia, reprezentată printr-un comerciant ce-și ține punga în mână, Moartea, un schelet care anunță orele trăgând un clopot și care ține în mâna stângă o clepsidră și Invidia, reprezentată sub forma unui prinț cu o mandolină. Cazare în Praga.

© architectureimg.com

© etravelprague.com
© praguego.com
© architectureimg.com
© architectureimg.com

Ce alte orașe europene credeți că merită să fie vizitate iarna? 🙂

 

Vrei să afli ce mai scriu? Abonează-te!

Newsletter săptămânal: primești cele mai importante articole pe e-mail! 

[wysija_form id=”1″]

You may also like

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest blog folosește cookies. Accept Află mai multe