Fotografiile vechi din Muzeul George Eastman sunt disponibile online

Cu siguranță ați auzit de George Eastman. El a inventat, în 1884, suportul fotosensibil flexibil – pelicula de nitroceluloză. Frații Lumière au folosit-o pentru invenția lor – cinematograful, pelicula fiind elementul indispensabil. De asemenea, Eastman este fondatorul celebrei fabrici Kodak (în 1888).

La 4 septembrie 1888, Eastman a patentat invenția sa – roll film-ul, apoi primul aparat de fotografiat pentru amatori, numit simplu – Kodak. Aparatul a fost un mare succes. Iată cum arăta primul aparat foto Kodak: Read more about Fotografiile vechi din Muzeul George Eastman sunt disponibile online

Expoziția foto ”Romeo și Julieta” ajunge la Hotel Privo din Tg. Mureș

În martie 2014, vă povesteam despre fotografiile expuse în foaierul Teatrului Masca – un proiect realizat de Teatrul Masca în colaborare cu BlogalInitiative.ro.

Anul acesta, expoziția foto ”Romeo și Julieta” va putea fi văzută la Hotelul Privo din Tg. Mureș, chiar de Valentine’s Day (14 februarie).

Amplasat într-o zonă retrasă și liniștită, aproape de centrul orașului Târgu Mureș, Privo este un concept hotelier în care istoria și modernismul se completează reciproc pentru a crea un stil distinct. Privo este un refugiu minimalist pentru business și relaxare, unde designul propune un dialog cald și primitor între hotelul modern și ansamblul istoric format din Villa Csonka și parcul cu o suprafaţă de 3.500 mp. Hotelul Privo este pe locul 7 în Top 25 hoteluri din România, top realizat în 2015 de tripadvisor.com.

Read more about Expoziția foto ”Romeo și Julieta” ajunge la Hotel Privo din Tg. Mureș

Privește Inegalabila Românie!

Privește! Privește în jurul tău! De câte ori ai trecut pe aici și n-ai observat peisajul pe de-a-ntregul? Cum ar fi să poți asocia un detaliu cu o amintire închisă într-un sertar al sufletului tău? Deschide-ți sufletul și privește! Un banal detaliu îți poate schimba perspectivele. Un drum, o casă, o fereastră, o bucată de lemn, o rază de soare… Read more about Privește Inegalabila Românie!

Fotografii „Romeo si Julieta” la Teatrul Masca

Vă spuneam, cu o lună în urmă, de fotografiile expuse în foaierul Teatrului Masca; un proiect realizat de Teatrul Masca în colaborare cu BlogalInitiative.ro, în urma campaniei „Ce este iubirea azi?”. Sunt fotografii realizate în timpul repetițiilor la spectacolul „Romeo și Julieta”. Iată câteva dintre fotografii: Restul, aici – http://irina.bartolomeu.ro/fotografie/?works=romeo-si-julieta-teatrul-masca  🙂