Festivalul de film Zilele Minților Frumoase

In contextul zilei de 2 aprilie, dată ce marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Fundația Romanian Angel Appeal organizează în perioada 2-4 aprilie 2017, în parteneriat cu Centrul Ceh și ArCub, festivalul de film Zilele Minților Frumoase.

Ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, în cadrul evenimentului vor fi proiectate patru filme a căror tematică este reprezentată de viața și problemele pe care le înfruntă zilnic persoanele care suferă de autism și familiile acestora.

Acest festival cinematografic reprezintă un eveniment inedit, din punct de vedere socio-cultural, având ca scop awareness-ul asupra problemei persoanelor care suferă de autism. Participând la cele patru proiecții, publicul are ocazia să afle cât de copleșitoare poate părea lumea din jur pentru acestea.
Read more about Festivalul de film Zilele Minților Frumoase

Making of… La La Land

14 nominalizări la Oscar, 7 premii la Globul de Aur, 5 premii şi 6 nominalizări BAFTA, un premiu şi o nominalizare la Veneția. Este favoritul premiilor Oscar din acest an, conducând în previziunile site-urilor de pariuri.

Scris şi regizat de Damien Chazelle, „La La Land” urmăreşte povestea de dragoste a Miei (Emma Stone), o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz.

Filmul bănuiesc că l-ați văzut deja; dacă nu l-ați văzut, încă rulează la cinema. Haideți să vedeți și partea din ”spate”, cum s-au realizat câteva scene. Making of La La Land. Read more about Making of… La La Land

Filmul lui Purcărete, Undeva la Palilula, pe cinepub.ro

”Palilula nu e nicăieri, adică e pretutindeni.
Este o mică insulă din câmpia valahă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate.
Acolo, legile fizicii terestre nu sunt chiar atât de riguroase.
Acolo, nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu adevărat.” (Silviu Purcărete)

Undeva la Palilula este o producție Libra Film 2012 si reprezintă debutul cinematografic al cunoscutului regizor de teatru Silviu Purcarete, fiind un proiect grandios care reuneşte importante nume din lumea teatrului şi filmului românesc.

”Probabil cel mai impresionant efort de producție în cinematografia românească de la Glissando încoace (…), un film grandios, picat năuc în oceanul așteptărilor minimaliste, nedreptățit de public, critică și festivaluri, o bijuterie pusă în valoare de soarele crepuscular al unei iluzorii tihnite după amieze sau de tăcutul răsărit de lună argintie pe cerul interior al unei țări care nu există, apreciată doar de cei ascunși definitiv de contemporanii lor pe cît de prezenți, pe atît de orbiți ” (Lucian Georgescu) Read more about Filmul lui Purcărete, Undeva la Palilula, pe cinepub.ro

British Documentary 2017 la MNȚR

Cea de-a șaptea ediție a proiectului British Documentary se va desfășura în fiecare zi de luni, din perioada 13 februarie – 3 aprilie 2017, în Studioul „Horia Bernea” al Muzeului Național al Țăranului Român.

Și de această dată, selecția „British Documentary” aduce în fața publicului cele mai bune documentare britanice din ultimii ani, reprezentative atât din punctul de vedere al conținutului, cât și al calității cinematografice, multe dintre filme având un palmares impresionant, incluzând premii Sundance, BAFTA și nominalizări în cadrul Festivalului de Film Documentar Grierson.

Documentarele sunt subtitrate în limba română.
Intrarea este liberă, iar accesul se face în limita locurilor disponibile. Read more about British Documentary 2017 la MNȚR

Ada Solomon, primul producător român în cursa pentru premiul Oscar la categoria „cel mai bun lung metraj străin” – Toni Erdmann

”Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru premiul OSCAR la categoria „cel mai bun lungmetraj străin”, la cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film. Evenimentul va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.
Ada Solomon este, astfel, primul producător din istoria cinematografiei românești care este nominalizat la prestigiosul trofeu oferit de Academia Americană de Film. Read more about Ada Solomon, primul producător român în cursa pentru premiul Oscar la categoria „cel mai bun lung metraj străin” – Toni Erdmann

The Hunt for Transylvanian Gold

Muzeul Național de Istorie a României și Kogainon Films prezintă în premieră filmul ”The Hunt for Transylvanian Gold”, un documentar ce spune povestea furtului brățărilor de aur dacice, vechi de aproape 2000 de ani. Evenimentul va avea loc miercuri, 25 ianuarie 2017, ora 17:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, București.

Documentarul pune accentul pe investigația care a durat mai bine de 10 ani și s-a desfășurat pe două continente: Europa și America de Nord. Investigația a fost coordonată de procurorul general al României, Augustin Lazăr, pe atunci procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, și a scos la iveală faptul că în zona Sarmizegetusei au fost descoperite de către căutătorii de comori 24 de brățări de aur dacice. Read more about The Hunt for Transylvanian Gold

Filmul de debut al lui Nae Caranfil, „E pericoloso sporgersi”, este disponibil online, pe CINEPUB

Mâine intră în cinematografele din România comedia 6.9 pe scara Richter. Astăzi, 19 ianuarie 2017, în premieră internațională în online, pe CINEPUB, de la ora 20.30, puteţi vedea filmul de debut al unuia dintre cei mai îndrăgiţi regizori români: E pericoloso sporgersi.
Read more about Filmul de debut al lui Nae Caranfil, „E pericoloso sporgersi”, este disponibil online, pe CINEPUB

Globurile de Aur 2017 – nominalizări și câștigători

2017-golden-globe-awards-620x360

La noapte, începând cu ora 01:00, se va desfășura cea de-a 74-a ediție a Globurilor de Aur, la Hotelul Beverly Hilton, din Los Angeles. Gala va fi transmisă live pe twitter. Folosiți hashtagul #GoldenGlobes pentru a urmări discuțiile. În România, postul de televiziune E!Entertainment va transmite imagini de la Gala Globurilor de Aur 2017. Read more about Globurile de Aur 2017 – nominalizări și câștigători