Carnavalul de la Veneția – de văzut cel puțin o dată-n viață

“An Extravaganza that should not be missed”, “Must do at least once”, “Should experience this at least once.”, “Never the same, deep, fantasmagoric mystery alive today”, “You have not seen Carnival if you did not visit Venice’s”, “Most beautiful Carnival in Europe”. Așa spun turiștii pe tripadvisor.com despre Carnavalul de la Veneția.

Adevărul este că, în ciuda aglomerației din acea perioadă, ar trebui să-l vezi măcar o dată în viață. Apoi vei decide dacă merită să-l mai vezi o dată și încă o dată. În 2017, Carnavalul de la Veneția se desfășoară în perioada 11-28 februarie.

O sărbătoare anuală a măștilor și a extravaganței, Carnavalul de la Veneţia rămâne una dintre cele mai spectaculoase manifestări de acest gen din Europa.  A debutat în anul 1162, însă primul document scris care atestă manifestarea datează din 1268, când au fost menționate și măștile. Practic, măștile sunt cele care spun povestea carnavalului, așa cum gondolele spun povestea Veneției. Măștile reprezintă personaje din commedia dell’arte sau pot fi măști sinistre, care, alături de costumele de epocă, muzica de vioară, paradele, balurile, piesele de teatru, artificii, transformă orice spațiu al orașului într-o scenă uriașă de sărbătoare.

România este reprezentată la Carnavalul de la Veneţia de „Moaţele” din Câmpeni (jud. Alba), cu expoziţia „Zestrea„, o colecţie inspirată din straiele Reginei Maria şi din portul tradiţional românesc.

O parte din deschiderea acestui an:Booking.com

FreeImages.com, Nico1

Acest articol a fost citit de 372 ori

Post Author: Irina Bartolomeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge