Capatul cercului. Tom Egeland. A doua recenzie pentru campania vALLuntar

Cand vine vorba de carti, citesc aproape orice. Fie filosofice, istorice, politiste, thriller, fie biografice si jurnale. Iar daca o carte contine mai multe „ingrediente” – mit, mister, istorie, teologie – devine cu atat mai interesanta. „Capatul cercului” de Tom Egeland a fost cea de-a doua carte aleasa pentru campania vALLuntar.

O manastire medievala, un mister care poate schimba perceptia lumii, o racla de aur si un manuscris dupa care alearga toata lumea. Toate acestea impletite cu povestea personajului principal, arheologul Bjorn Belto care descopera cu stupoare ca moartea tatalui sau ascundea o serie de secrete. O alta surpriza a fost ca tatal sau avea ceva legaturi cu anumite organizatii care cautau cu disperare taman manuscrisul pierdut… Iar de aici mai e doar un pas spre aventura, calatorie si mister. Si un strop de amor spre final. Ca sa fie tacamul complet.

Spre deosebire de alte carti de acest gen, personajul principal este bine conturat. Criticii au considerat-o ca fiind „Codul lui Da Vinci norvegian”. Eu zic ca nu se aseamana decat intr-o singura privinta: este atat de bine scrisa ca te face sa te indoiesti de multe „adevaruri” spuse de-a lungul vremii. As asemana-o si cu „Numele trandafirului” lui Umberto Eco, atat de captivanta este. Scrisa intr-un ritm alert ce te face sa n-o lasi din mana pana n-o termini.

Nu va zic mai multe ca sa nu va stric placerea lecturii. Recenzia face parte din campania vALLuntar initiata de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA.

Fiecare comentariu pe care il lasati poate contribui la plantarea unui copacel. La 15 comentarii, cei de la editura ALL planteaza cate un copacel, cu sprijinul Romsilva.

capatul_cercului

 

Prima recenzie o puteti citi aici: Pasiunea mea, pictura

Acest articol a fost citit de 6740 ori

Post Author: Irina Bartolomeu

14 thoughts on “Capatul cercului. Tom Egeland. A doua recenzie pentru campania vALLuntar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge